آشنایی با الکترود و آلیاژ نیکل

نیکل یکی از آلیاژهای پر مصرف در صنعت است که به مقاومت بالا در برابر خوردگی و اکسایش معروف است. همین ویژگی سبب شده تا از آلیاژ نیکل استفاده‌های زیادی شود. خاصیت مکانیکی آلیاژ نیکل مشابه فولادهای کم کربن است. با این تفاوت که مقاومت این آلیاژ بسیار بالا بوده و در برابر دماهای بالا بسیار مستحکم و مقاوم عمل می‌کند. علاوه بر این نیکل در دماهای پایین بسیار منعطف بوده و خیلی سریع شکل می‌گیرد. این آلیاژ برای ساخت الکترودهای پایه نیکل جهت جوشکاری فولادهای بر پایه نیکل کاربرد دارد. الکترودهایی که در جوشکاری آلیاژ نیکل استفاده می‌شوند، بر اساس ترکیب شیمیایی‌ آلیاژ تعیین شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. بیشتر الکترودهای نیکل برای کار در جریان مستقیم و حالت الکترود مثبت به کار برده می‌شوند. الکترودهای آلیاژ نیکل به پنج خانواده به نام‌های Ni، Ni-Cu، Ni-Cr-Fe، Ni-Mo و Ni-Cr-Mo تقسیم می‌شوند. هر خانواده شامل یک یا چند طبقه‌بندی الکترود بر اساس ترکیب شیمیایی فلز جوش رقیق نشده است.

موارد استفاده الکترودهای پایه نیکل

الکترودهای پوشیده شده با نیکل، برای اتصال نیکل خالص در فرم‌های فرفورژه و ریخته‌گری فولاد استفاده می‌شود. الکترودهای نیکل – مس برای جوشکاری این خانواده از آلیاژها به خود، به فولاد و همچنین اتصالات فلزی غیر مشابه شامل فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، نیکل و آلیاژهای مبتنی بر نیکل مورد استفاده قرار می‌گیرند. الکترودهای نیکل-کروم-مولیبدن نیز برای جوشکاری آلیاژهایی با ترکیب مشابه خود و فولاد استفاده می‌شوند. الکترودهای نیکل-مولیبدن برای جوشکاری آلیاژهای نیکل-مولیبدن به خود و سایر فلزات پایه نیکل، کبالت و آهن طراحی شده‌اند. محدودیت‌هایی مانند موقعیت و ضخامت فلز پایه در انواع مختلف الکترودها متفاوت است.

ترکیبات الکترود پایه نیکل چیست؟

بیشتر ترکیباتی که در پوشش الکترود پایه نیکل وجود دارد، تیتانیا و آهک می‌باشد. توجه داشته باشید که جریان جوشکاری به نوع آلیاژ مورد استفاده در ساخت الکترود بستگی دارد. این شاخصه روی بسته‌های الکترود درج می‌شود و هنگام خرید الکترود باید مورد توجه قرار بگیرد. در صورتی که به این مورد توجهی نشده و از جریان‌های بالاتر از مقدار درج شده روی بسته استفاده شود، الکترود بیش از حد گرم می‌شود که این عمل نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت. گرم شدن بیش از حد الکترود سبب هدایت دشوار الکترود، اتلاف نیروی قوس و عدم تمرکز قوس در نوک الکترود می‌شود.
با کاربردهای الکترود پایه نیکل بیشتر آشنا شوید

کاربردهای الکترود پایه نیکل :

الکترودهای پایه نیکل بیشتر در محیط‌های خورنده با دمای بالا کاربرد دارند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است چند مورد از الکترودهای پایه نیکل را بررسی کنیم. الکترودهای ENi1 یکی از پرکاربردترین الکترودها در صنایع شیمیایی هستند. دلیل این امر این است که این الکترودها از ترکیبات شیمیایی خاصی برخوردارند که سبب مقاومت بالای آنها در برابر دما و خوردگی شده است. علاوه بر این از این الکترودها در صنعت کاغذسازی نیز استفاده می‌شود. الکترودهای ENiCu7 نیز از مقاومت بسیار زیادی در برابر خوردگی برخوردارند. همین امر سبب شده تا از این دسته الکترودها در صنایع کشتی‌سازی مانند جوشکاری پروانه، پمپ و شفت کشتی استفاده زیادی شود. الکترود ENCM3 یکی دیگر از الکترودهای پایه نیکل بوده که موارد استفاده زیاد و متنوعی دارد. از این الکترود بیشتر برای اتصال آلیاژهای نیکل کروم به فولادهای زنگ‌نزن استفاده می‌شود. همچنین از آن برای اتصال سوپر آلیاژ اینکونل 600 به خود یا فولادهای زنگ‌نزن و کربنی استفاده می‌شود. الکترود ENCM3 بیشتر در صنایع شیمیایی و اتصال مخازن نیکل کروم به لوله‌های فولادی کاربرد دارد.

تماس تلفنی