یکی از قطعاتی که برای جوشکاری استفاده می شود، سیم جوش آلومینیوم می باشد. با استفاده از گاز کربن دی اسید و جوش آلومینیوم که به صورت کلاف با درصد خلوص بالایی به بازار عرضه می شود جوشکاری توسط سیم آلومینیوم انجام می شود.
سیم جوش آلومینیومی برای جوشکاری آنچه باید در مورد سیم جوشکاری آلومینیومی بدانید
آنچه لازم است در مورد سیم جوش آلومینیوم بدانید، آن است که قطر این سیم جوشها باید از ۰.۸ بیشتر باشد تا مورد استفاده قرار گیرد. در جوشکاری به عنوان فیلر جوش آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد. نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد این است که باید حتما برای جوشکاری با سیم جوشکاری آلومینیوم دقت و مهارت بالایی داشته باشید، زیرا باید جوش ها یک پارچه و با کیفیت مناسبی باشند.
یکی دیگر از ویژگی های این سیم آن است، که قابلیت جوشکاری به روش حرارتی با گاز co2 این امکان فراهم شده تا توسط ماشین های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک از روش یک رولر سیم جوش را به راحتی برای باز کردن کلاف و به داخل مورد استفاده قرار گیرد. اغلب سیم جوش های آلومینیوم که در سایز های 1،0، 8 و 1.2 هستند، بیشترین کارایی و کاربرد را دارند.
سیم جوش آلومینیوم به مس
سیم جوش آلومینیوم به مس
جوشکاری آلومینیوم به مس یکی از انواع جوشکاری است که بیشتر در خطوط انتقال جریان اتصال مولدهای تولید برق به ترانسفورماتورهای اصلی به کار برده میشود. در این نوع از جوشکاری از سیم جوش آلومینیوم به مس استفاده میشود تا اتصال به خوبی برقرار شود.
الکترود آلومینیوم جهت جوشکاری باکیفیت آلیاژهای آلومینیوم در صنایع مختلف عرضه و به کار گرفته می شود.
در انتخاب این الکترود سختگیری بیشتری اعمال میگردد به ایت علت که مشکلات و محدودیتهایی در زمینه جوشکاری آلومینیوم وجود دارد .
الکترود های آلومینیوم در 9 گروه آلیاژی قرار میگیرند که به شرح زیر می باشد:
آلیاژهای گروه 1000
آلیاژهای گروه 2000
آلیاژهای گروه 3000
آلیاژهای گروه 4000
آلیاژهای گروه 5000
آلیاژ های گروه 6000
آلیاژ های گروه 7000
آلیاز های گروه 8000
آلیاژهای گروه 9000
کاربرد سیم جوش آلومینیوم
از مهم ترین کاربرد های سیم های آلومینیوم در جوشکاری می توان به موارد زیر اشاره داشت که عبارتند از:
سیم جوش آلومینیوم
انجام جوشکاری با فلزاتی نظیر آلومینیوم، نیکل، مس و برنج
جوشکاری ورق های نازک
جوشکاری ریشه های لوله و مخازن ها
جوشکاری با سیم آلومینیوم
در ابتدا برای آغاز کار با سیم جوش Aluminum باید حتما توجه داشته باشیم، که مقدار استیلن کمی از اکسیژن بیشتر باشد. زیرا روان سازی آن به طور کامل گرم نشده و باعث می شود، به خوبی جذب نشود. بعد از شروع جوشکاری حتما باید از شعله خنثی استفاده شود.
زیرا ممکن است سیم جوشی که در حال استفاده است از آلیاژ آلومینیوم خاص استفاده شده باشد که معمولا دارای پنج درصد سیلیسیم می باشد. یکی از نکاتی که باید درباره سیم ضد جوش آلومینیوم بدانید آن است که باید حتما به قطر سیم جوش دقت لازم را داشته باشید. باید قطر آن کمی از قطعاتی که باید آنها را جوش دهیم بیشتر باشد. ولیکن در مرحله بعدی باید آن را برای جوشکاری به طور کامل گرم کنیم و سپس روانساز را وارد کنیم.
نکات مهم برای جوشکاری آلومینیوم با گاز استیلن
یکی از مهم ترین نکاتی که باید برای جوشکاری با سیم ضد جوش آلومینیوم رعایت کنید، تمیزکردن سطح بالایی فلز آلومینیوم با سوهان یا رنده است. همچنین ضخامت ورق های آلومینیومی باید کمتر از 5/0 mm باشد تا توسط آن بتوان خم کردن ورق ها را بدون جوشکاری انجام داد. زمانی باید چکش کاری انجام شود که قصد داریم درزهای جوشکاری ها با استحکام بالایی صورت گیرد. در نهایت برای زیر کاری تکیه گاه نباید حالت فنری داشته باشد.
رعایت نکات ایمنی در هنگام جوشکاری مشخصات سیم آلومینیوم
در ابتدا لازم به ذکر است بدانید که رنگ آن سفید است. از طرفی دیگر هدایت الکتریکی و حرارتی آن زیاد بوده است. یکی دیگر از مزیت های این سیم محافظت از گازها و مایعات می باشد. سیم آلومینیوم سفید رنگ طریقه جوشکاری توسط سیم آلومینیوم با برق
این سیم ها در برای جوشکاری پوشش ضخیمی دارند. ۹۵ درصد جنس سیم از آلومینیوم بوده و رطوبت ها توسط پوشش الکترود جذب می شود. در این نوع جوش جریان برق از قطب معکوس استفاده می شود هم چنین باید قطعات آلومینیوم را پیش از جوشکاری گرم کرد.
مزایای سیم جوش آلومینیوم
جوشکاری با قوس انتخابی راحت و پایدار
جوش تمیز و یک دست
جوشکاری بدون گود افتادگی و بریدگی
انجام جوشکاری بدون تولید هیچ گونه دودی